Tieto kuracie plátky sú úžasne chutné a šťavnaté a sú výbornou obmenou rezňou klasických obaľovaných v strúhanke.
Ak hľadáte nenáročný recept z kuracích pŕs, tak pri našom recepte neostanete sklamaní.
Vynikajúci recept na jemné kuracie rezne z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Potrebujeme:
1-1,2 kg kuracích pŕs
3 vajcia
1 ČL cesnakovej pasty (alebo 2 cesnakové strúčiky)
2 PL sójovej omáčky
korenie podľa chuti
1 ČL korenia na mäso (voliteľné)
1 PL kukuričného alebo zemiakového škrobu
soľ podľa chuti
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky.
Prekryjeme potravinárskou fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Metličkou vyšľaháme.
Pridáme cesnakovú pastu a sójovú omáčku.
Ďalej pridáme čierne korenie, korenie na mäso a dobre premiešame.
Do samostatnej menšej misky pridáme škrob.
Nalejeme trochu studenej vody a vidličkou miešame, kým sa škrob nerozpustí.
Škrob nalejeme do misky s vajíčkovou zmesou a zamiešame.
Kuracie rezne osolíme z oboch strán.
Rezne vložíme do marinády a zamiešame.
Misku prekryjeme tanierom a necháme 30-40 minút marinovať (ideálne na noc).
Na panvici zohrejeme olej.
Vložíme rezne a smažíme 2-3 minúty z každej strany.
Hotové rezne servírujeme s paradajkovou omáčkou a obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: