plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto pripravovať krkovičku som sa naučil v reštaurácii: Najjemnejšie mäso – lepšie ako drahé steaky!

Neuveriteľne chutný a jednoduchý recept na zapekané bravčové mäso so zeleninou.

Slinky sa vám budú zbiehať už počas pečenia a vôňa vám naplní celý dom.

 

 

Chutný recept na jemné zapekané bravčové mäso z youtube kanála leckere Küche.

Potrebujeme:

1 – 1,2 kg bravčovej krkovičky

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

2 cibule

rastlinný olej

1 veľkú mrkvu

200 g šampiňónov

6 zemiakov

200 g syra

maslo

mlieko

petržlenová vňať

Postup:

Bravčové mäso nakrájame na plátky.

Plátky z oboch strán posolíme, posypeme čiernym korením a paprikou.

 

 

Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na panvici rozohrejeme olej.

 

 

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a smažíme niekoľko minút.

Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, premiešame a smažíme ešte niekoľko minút.

 

 

Zeleninovú zmes zhrnieme do polovice panvice.

Na druhú polovicu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a smažíme 2-3 minúty.

 

 

Zmes spolu premiešame.

Pridáme soľ, čierne korenie a dobre zamiešame.

 

 

Osmaženú zeleninu položíme na plátky mäsa.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 40 minút pri teplote 180-190°C.

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a nalejeme vodu.

 

 

Zemiaky dochutíme soľou.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme plech z rúry.

Mäso posypeme nastrúhaným syrom.

 

 

Potom plech vložíme späť do rúry a pečieme ešte 15-20 minút pri teplote 220°C.

Keď sú zemiaky uvarené, pridáme maslo, teplé mlieko a roztlačíme ich na kašu.

 

 

Upečené mäso servírujeme so zemiakovou kašou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes