Táto pochúťka je vyrobená z mletého mäsa, syra, vajec, cibule a zemiakov – ideálny pre slávnostnú tabuľu.
zloženie:
- 500 g mletého mäsa (zmiešame bravčové a hovädzie mäso),
- 3 varené vajcia,
- 1 cibuľka cibule,
- 3 polievkové lyžice zemiakov zemiakov,
- Strúhaný syr
- Omáčka:
- syr
- majonéza,
- 3 až 4 lyžice mlieka,
- petržlen,
- soľ,
- korenie.
Postup:
Mleté mäso ochutíme soľou a korením. Na pracovnú dosku umiestnite hliníkovú fóliu a mleté mäso vyhladíme. Uložíme nakrájanú cibuľu, strúhaný zemiak a varené vajcia.
Potom opatrne zrolujeme. Fóliu na oboch koncoch zrolujeme. Vložte do suchého plechu a pečte pri 200 stupňoch v predhriatej rúre asi 45 minút.
Medzitým pripravte omáčku. Nastrúhaný syr zmiešame s majonézou a pridajte mlieko. Zelenú vňať nakrájajte na malé kúsky. Vyberte z rúry, otvorte fóliu a nalejte omáčku na mäso, posypeme vňaťou a dáme späť do rúry – pečieme po dobu ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame. Dobrá chuť!