plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto pudingové slimáky sú tak fantastické, že si ich u mňa objednáva celá rodina: Nebesky chutné a jemné pečivo!

Výborné cesto, ktoré odporúčam každému.

Slimáky z kysnutého cesta plnené pudingom sú nadčasovou pochúťkou, ktorá poteší deti aj dospelých. Jemné kysnuté cesto sa snúbi s lahodnou pudingovou plnkou a vytvára neodolateľnú kombináciu chutí a textúr.

 

 

Tento recept je jednoduchý na prípravu a umožňuje nekonečné variácie. Môžete si vybrať z rôznych príchutí pudingu, pridať ovocie, orechy alebo iné ingrediencie podľa vlastnej chuti.

Robím ako slimáky alebo ako rolku v celku. výborné cesto, ktoré odporúčam každému.

Potrebujeme:

500 gramov hladká múka extra špeciál

300 millilitrov mlieko

2 kusy žĺtky

70 gramov maslo

70 gramov práškový cukor

42 gramov čerstvé droždie

štipka soľ

Náplň:

 

 

(môžete požiť len tvaroh a hrozienka, ja mám radšej pudingovú náplň)

keď robím ako závin, potieram len maslom a posypem hrozienkami a kandizovaným ovocím

Pudingová náplň:

350 millilitrov mlieko

3 polievkové lyžice kryštálový cukor

1 kus vanilkový puding v prášku

1 kus vanilkový cukor

250 gramov jemný tvaroh bez hrudiek

hrozienka

1 kus vajce (na potretie)

trocha mlieko

Postup:

Cesto: v nádobe si pripravíme kvások z polovice vlažného mlieka, trochu cukru, múky a rozdrobeného droždia, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.

Do misy preosejeme múku, práškový cukor, pridáme štipku soli, žĺtky, zmäknuté maslo, kvások, zvyšné vlažné mlieko (ak je cesto husté, kľudne pridajte mlieko).

Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste, kým zdvojnásobí objem.

 

 

 

Náplň: z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí zamiešame tvaroh pomocou ručného mixéra na najnižšom stupni.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5 mm, potrieme náplňou, posypeme hrozienkami a zrolujeme.

Upravíme, aby mal valec rovnakú hrúbku.

Pokrájame na kolieska hrubé 2 cm.

 

 

Uložíme na plech s papierom na pečenie, s odstupom, lebo zväčšia svoj objem, potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom.

Mne vyšlo 24 kusov. Cesto sa môže rozdeliť na polovicu, slimáky budú menšie a bude ich viac.

Necháme podkysnúť a upečieme. Teplota 180°C 20-30 minút, podľa potreby. Údaje sú orientačné.

Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes