Väčšina ľudí po zjedení pistácií jednoducho škrupinky vyhodí.
Keď sa však dozviete, aké majú využitie, viac ich nevyhodíte.
Jednoduchý a rýchly postup, ktorý vás milo prekvapí.
Podľa youtube kanála Un jour Une recette sú škrupinky vhodné na ďalšie využitie, a to hneď dvoma spôsobmi.
Ani škrupinka nevyjde nazmar!
1. Recept
Potrebujeme:
zaváraninový pohár
škrupinky z pistácií
alkohol podľa vlastného výberu
Postup:
Naplňte pohár do 1/3 škrupinkami z pistácií.
Vezmite si alkohol podľa vlastného výberu a zalejte ním škrupinky v pohári.
Nechajte lúhovať 24 až 48 hodín.
Škrupinky sú plné chuti a veľmi rýchlo dodajú rumu výbornú chuť.
Tento ochutený rum je skvelý do koláčov.
2. Recept
Potrebujeme:
kryštálový cukor
škrupiny z pistácií
Postup:
Do pohára si nasypeme vrstvu cukru, pokryjeme vrstvou pistáciových šupiek a následne môžeme opäť zasypať cukrom.
Pretrepeme a necháme stáť aspoň 3 – 4 hodiny – škrupinky však môžeme nechať v cukre aj dlhšie.
Podobne ako rum, aj cukor získa skvelú chuť a vaše koláče, či dezerty budú ešte chutnejšie.
Dobrú chuť!