zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

SIRUP Z MEDVEDIEHO CESNAKU: Storočný recept, ktorý lieči kašeľ, angínu a všetky respiračné choroby!

Ďalšiu príležitosť budete mať až o rok.

 

 

Natrhajte si zásobu medvedieho cesnaku.

Môžete si z neho pripraviť fantastický liečivý sirup, ktorý vám bude slúžiť počas celého roku.

Čo všetko dokáže medvedí cesnak s vašim telom?

 

 

• Prečisťuje tráviaci systém

• Prečistí obličky, močové cesty, podporuje močenie

• Priaznivo vplýva na vencové tepny srdca.

• Používa sa pri ženských chorobách a výtokoch.

• Detoxikácia znižuje škodlivý vplyv nikotínu na ľudský organizmus.

• Čistí zahlienené pľúca, priedušky a zmierňuje dýchacie ťažkosti

Optimalizuje cirkuláciu krvi v tele a v mozgu a tým

• Podporuje pamäť

• Znižuje krvný tlak

• Pôsobí pri nespavosti

• Účinkuje proti závratom, tlaku v hlave, úzkosti, skľúčenosti a hučaniu v ušiach

• Zabraňuje kôrnateniu ciev a skleróze

. Má antibakteriálny účinok, ktorý súvisí so schopnosťou zvýšiť odolnosť buniek voči baktériám

• Podporuje hojenie otvorených rán

• Pomáha pri liečbe žalúdočných vredov

• Znižuje bolesť spôsobenú zápalom

• Liečia sa ním kožné vyrážky, povrchové vredy, lišaje.

Sto rokov starý recept na sirup z medvedieho cesnaku: Recept bylinkárky

 

 

Tento sirup pochádza zo starého bylinkárskeho receptu a na jeho prípravu potrebujete len cukor a medvedí cesnak.

Sirup vám vydrží celý rok a užíva sa preventívne aj proti chorobám aj ako úľava pri astme.

Pomáha pri respiračnách ťažkostiach, viróza, prechladnutí, infekciách v ústnej dutine, angíne a tiež je výborný na zmiernenie príznakov akými sú bolesť hlavy, či zvýšená teplota pri chorobe. 

 

 

Potrebujeme:

košík medvedieho cesnaku

kryštálový cukor

pohár na zaváranie

Postup:

Listy medvedieho cesnaku umyjeme.

 

 

Necháme ich vykúpať sa v lavóri napustenom čistou vodou a postupne ručne čistíme a oplachujeme.

Odkvapkané listy postupne vkladáme do čistých pohárov na zaváranie.

Vkladáme tak, že postupne vrstvíme listy a cukor – najprv cukor, potom vrstva listov, cukor, medvedí cesnak, cukor, medvedí cesnak … odporúča sa, aby prvá a posledná vrstva bola cukor.

 

 

Každú vrstvu listov poriadne potlačíme varechou, aby sa do poháru vmestilo čo najviac a tak bol sirup čo najkoncentrovanejší a najkvalitnejší.

Medvedí cesnak tak začne púšťať aj viac šťavy.

Fľaše zatvoríme a na dva mesiace odložím na tmavé a chladné miesto.

 

 

Po dvoch mesiacoch fľaše vyberieme a celú masu listov, ktoré medzitým pustili dostatok šťavy, vyžmýkam zo všetkých síl.

Sirup cez sitko nalejem do hrnca a varíme 3 minúty.

 

 

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie