Úžasná nepečená torta s bielou čokoládou a fantastickým krémom. Recept sme spracovali podľa návodu z youtube.
Potrebujeme:
formu s priemerom 24 cm
Na základ:
– 250 g sušienok
– 120 g rozpusteného masla
– štipka soli
Krém:
– 300 ml mlieka
– 1 polievková lyžica cukru
– Citrónová kôra
– 2 vajcia
– 1 polievková lyžica cukru
– 2 lyžice kukuričného škrobu
– vanilín
– 150 g bielej čokolády
– 300 ml smotany na šľahanie (nesladenej)
Na koniec:
– 70 ml smotany na šľahanie (nesladenej)
– 150 g bielej čokolády
– 500 jahôd
Postup:
Najskôr si pripravíme základ.
Rozdrvené sušienky zmiešame rozpusteným maslom a soľou.
Natlačíme do formy a dáme vychladiť.
Na krém si dáme variť mlieko s cukrom a citrónovou kôru.
V samostatnej miske rozšľaháme vajcia s cukrom a škrobom. Do tejto zmesi vmiešame vriacu mliečnu zmes a potom všetko spolu preložíme späť na plameň a uvaríme hustý puding.
Nakoniec pridáme aj nalámanú čokoládu a miešaním rozpustíme.
Prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a spojíme s vychladnutým pudingom.
Po obvode formy uložíme plátky jahôd.
Krém navrstvíme na základňu.
Nakoniec si dáme na plameň smotanu a rozstíme v nej bielu čokoládu.
Nalejeme na vrch dezertu a dozdobíme jahodami.
Video návod: