Mäso do pohárov bez predávarania
Vynikajúci recept na domácu bravčovú konzervu, ktorá je ideálna na výlety, dovolenky, alebo na bleskovú večeru.
Stačí čerstvý chlebík a máte pochúťku ako lusk!
Výborný recept sme našli na kanáli Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
Bravčová krkovička
Kúsok bravčového boku
Cesnak
Soľ
Korenie čierne mleté
Červená paprika sladká
Cesnak (6 strúčikov)
Majoránka
Mletý kmín
Bobkový list
Štamperlík vodky
Postup:
Použijeme cca 4-5 kíl bravčovej krkovičky.
A tiež pol kila bravčového boku.
Oba druhy mäsa si nakrájame na kocky.
Teraz si oba druhy mäsa premiešame v miske.
Pridáme pretlačený cesnak a soľ.
Postupne pridáme aj všetky ostatné koreniny.
Pridáme aj štamperlík vodky – to špeciálny trik šéfa vďaka ktorému bude mäsko ešte šťavnatejšie a chutnejšie!
Všetko dôkladne premiešame.
Teraz mäso prikryjeme fóliou.
Nechajte prikryté odležať do druhého dňa.
Pripravíme si čisté poháre na zaváranie a mäso do nich navrstvíme.
Poriadne postláčame lyžicou.
Dolejeme vodu centimeter pod okraj.
Poháre si napevno zatvoríme.
Vložíme do väčšieho hrnca na zaváranie.
Dolejeme horúcou vodou.
Varíme dve hodinky (maximálna teplota je 95 stupňov Celzia).
Druhý deň celý proces zopakujeme.
Skladujeme na chladnom mieste.
Mäso s ryžou v pohári
Uchovajte teľacie, bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso s ryžou v pohári celý rok.
Zavárané kompletné jedlo pripravené k servírovaniu kedykoľvek a kdekoľvek.
Geniálny recept na zavárané mäso s ryžou z youtube kanála Moja kuhinja Tanya.
Potrebujeme:
1,3 kg hovädzej krkovičky (použite tučnejšie mäso, ako je pliecko alebo krkovička)
rastlinný olej
2 cibule
2 mrkvy
1 ČL soli
1 ČL vegety
mleté čierne korenie
1 ČL mletej červenej papriky
800 g ryže
1 ČL 9 % octu d každého pohára
Postup:
Mäso nakrájame na menšie kúsky.
Na panvicu nalejeme olej a počkáme, kým sa zohreje.
Na rozpálenom ohni opečieme mäso.
Kým sa mäso opečie, nakrájame cibuľu na plátky.
K mäsu pridáme nakrájanú cibuľu, premiešame a ďalej restujeme.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky, pridáme na panvicu a premiešame.
Pridáme soľ, vegetu, čierne korenie a mletú papriku.
Premiešame a smažíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
Pod tečúcou vodou umyjeme ryžu.
Na dno čistého zaváracieho pohára vložíme 3 lyžice ryže.
Potom pridáme 2-3 lyžice mäsa so zeleninou.
Na mäsovú zmes nasypeme 3 lyžice ryže.
Ďalšiu vrstvu pridáme 4 lyžice mäsa so zeleninou.
Nakoniec pridáme ryžu tak, aby sme nechali 2 prsty voľného miesta.
Takto naplníme všetky poháre.
Na vrch nádoby nalejeme horúcu vodu.
Do každého pohára pridáme lyžičku octu.
Poháre na pevno uzavrieme čistými novými viečkami.
Na dno veľkého hrnca vložíme utierku a poukladáme zaváracie poháre.
Zalejeme horúcou vodou až po vrch vrchnáka.
Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme a pri strednej teplote varíme 4 hodiny.
Po štyroch hodinách necháme poháre vychladnúť vo vode.
Takto pripravené poháre skladujeme na tmavom a chladnom mieste až po dobu jedného roka.