plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čierny les: Najjednoduchší a najchutnejší recept na NEPEČENÝ dezert. Pripravený za 15 minút!

Ak hľadáte niečo jednoduché a neuveriteľné chutné, rozhodne sa oplatí vyskúšať náš recept na schwarzwaldský dezert.

 

 

Dezert je krémový a veľmi ľahký a určite si ho vychutnáte s celou rodinou.

Jednoduchý a rýchly recept na lahodný krémový dezert youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Potrebujeme:

2 balenia čokoládového práškového pudingu

30 g kakaového prášku

100 g kryštálového cukru

800 ml mlieka

800 ml smotany na šľahanie

2 pláty lístkového cesta

300 g višní

70-80 g čokoládových hoblín

Postup:

Do hrnca na sporáku vysypeme puding.

Pridáme kakao a potom pridáme cukor.

 

 

Po častiach prilievame mlieko.

Počas varenia miešame, kým nebude zmes hladká a bez hrudiek.

Keď bude zmes hladká, pridáme zvyšok mlieka.

Krém varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

Keď je krém hotový, odstavíme ho z ohňa a necháme vychladnúť.

Do hlbokej misy nalejeme smotanu a vyšľaháme do tuhej hmoty.

 

 

Vychladnutý puding vyšľaháme mixérom, aby bol hladký a bez hrudiek.

Do pudingu pridáme polovicu šľahačky a vyšľaháme.

Potom pridáme polovicu zo zvyšnej šľahačky a prešľaháme.

Na dno sklenenej formy nalámeme na kúsky jeden plát upečeného lístkového cesta.

Cesto polejeme krémom a zarovnáme.

Pridáme polovicu višní.

 

 

Nalámeme druhý plát lístkového cesta.

Nanesieme zvyšok šľahačkového krému a zarovnáme.

Na vrch poukladáme zvyšok višní a čokoládové hobliny alebo nastrúhanú čokoládu.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes