Úžasný koláčik, ktorý môžete podávať aj na slávnostný stôl. Je taký chutný, že ho určite nerobíte naposledy!
Potrebujeme:
Na piškótu:
4 vajcia
20 dkg krupicového cukru
20 dkg hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 dcl oleja
1 l mlieka
3 vanilkové pudingy
5 PL cukru
Na vrch:
Zavárane ovocie, škorica na posypanie
2 kyslé smotany
1 šľahačková smotana
Postup:
4 celé vajcia vyšľaháme s krupicovým cukrom, potom pridáme olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vyšší plech vyložený papierom na pečenie.
Uvaríme si kalsicky puding z 1 l mlieka 3 vanilkových pudingov a 5 lyžíc cukru. Ešte horúci puding nalejeme cik-cak na cesto, zarovnáme stierkou a až teraz dáme všetko piecť na cca 20 -25 minút na 180 °C.
Na upečený, vychladnutý koláčik navrstvíme zavárané ovocie (môžete vynechať, prípadne dať aj čerstvé ovocie zo záhrady)a potrieme krémom. Ten pripravíme z 2 kyslých smotán, ktoré zmiešame s vanilkovým cukrom a vyšľahanou šľahačkou z prášku. Nakoniec posypala cez sitko škoricou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)