zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Poklad pre zdravie: Táto polievka má protizápalové účinky, posilňuje imunitu a dokáže ešte oveľa viac!

Je to skutočný hit, ktorý láme rekordy obľúbenosti po celom svete.

Známy doktor Joel Fuhrman verí, že takáto polievka by sa mala stať trvalou súčasťou nášho jedálneho lístka.

Podľa jeho názoru môže posilniť imunitný systém a je to skvelá prevencia pred zápalovými procesmi a dokonca rakovinou.

 

 

Príprava tejto polievky podľa receptu z portálu zywienie je veľmi jednoduchá.

Dr. Joel Fuhrman je známy americký lekár a odborník na výživu so zameraním na rastlinnú stravu.

Po celom svete je známy ako propagátor zdravého životného štýlu a autor kníh o zdraví.

Je tiež tvorcom mnohých receptov, ktoré vám pomôžu žiť a stravovať sa čo najzdravšie, a znížiť riziko bežných civilizačných chorôb.

 

 

Nižšie nájdete recept na jeho slávnu protizápalovú a protirakovinovú polievku. 

Doktor Joel Fuhrman je veľmi aktívny aj na sociálnych sieťach, kde sa ochotne delí o svoje poznatky a skúsenosti.

Ukazuje, ako si pripraviť vlastné jedlá.

Skutočným hitom priamo z jeho knihy receptov je táto polievka.

 

 

Recept láme rekordy obľúbenosti a je uznávaný doslova po celom svete.

Majte však na pamäti, že samotná polievka na prevenciu rakoviny nestačí.

Jedlo obsahuje zeleninu bohatú na vitamíny, minerály, antioxidanty, teda látky, ktoré posilňujú imunitný systém a umožňujú telu brániť sa proti infekciám a vážnejším ochoreniam.

Prevencia rakoviny však nie je len diéta – kľúčové sú pravidelné vyšetrenia, fyzická aktivita, spánok, vyhýbanie sa stresu, zdravý životný štýl.

 

 

Toto sú faktory, ktoré môžeme ovplyvniť.

Žiaľ, sú aj také, ktoré nedokážeme zmeniť, napríklad genetická predispozícia či vplyv prostredia.

Recept na protirakovinovú polievku, ktorý vytvoril Dr. Fuhrman

Ingrediencie:

1 šálka fazule (odporúčame fazuľu mungo)

4 stredne veľké cibule

4 poháre vody

6 stredne veľkých cukiet ,

3 póry

250 g čerstvých húb

4 šálky čerstvej mrkvovej šťavy

2 šálky zelerovej šťavy

1 šálka vlašských orechov alebo kešu

2 stoky stonkového zeleru alebo 2 listy čínskej kapusty alebo inej zeleniny

Postup:

Fazuľu vopred namočte, najlepšie cez noc.

 

 

Namočenú fazuľu podlejte vodou a uvarte vo veľkom hrnci.

V prípade mungo postačí cca 20 minút varenia, pri použití klasických odrôd fazule sa čas predlžuje na cca 30 – 40 minút.

Pór ošúpte, nakrájajte a pridajte do hrnca, pričom môžete pridať aj inú zeleninu.

Do hrnca pridajte ošúpanú a na polky rozkrojenú cibuľu.

Ďalej pridajte umytú a na kocky nakrájanú cuketu.

 

 

Varte 15 minút, kým zelenina nezmäkne.

Všetku zeleninu preložte do mixéra a pridajte jednu naberačku vývaru.

Nasypte polovicu orechov a rozmixujeme do hladka.

Zmiešané ingrediencie nalejte späť do hrnca.

Pridajte obe šťavy.

 

 

Ostatné orechy nasekajte nadrobno a pridajte do polievky.

Nakoniec pridajte nakrájané huby a varte ďalších 15 minút.

Hotová polievka môže byť posypaná nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžete podávať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie