Výborné ako predjedlo, alebo pohostenie na studené misy, ak čakáte návštevy, s týmto nápadom zahviezdíte.
Potrebujeme:
700 g kuracích pŕs
Soľ a korenie podľa chuti
10 plátkov slaninky
80 g hladkej múky
3 vajcia
150 g tvrdého syra
150 g tvrdého údeného syra
2 lyžice kyslej smotany
8 plátkov šunky
Postup:
Mäso nakrájame na tenké plátky (ako na rezne) ochutíme soľou a korením. Formu na pečenie srnčí chrbát vyložíme plátkami slaninky tak, aby konce prečnievali cez formu. Mäso obalíme v múke, vajíčku a nakoniec aj v strúhanej syrovej zmesi. Plátky uložíme na slaninku, pokračujeme plátkami šunky a potom opäť obalenými kuracími prsiami. Takto pokračujeme, kým nemáme vo forme všetky prísady. Nakoniec konce slaninky preložíme cez vrch a prikryjeme alobalom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu (asi 20 minút pred koncom pečenia zložím alobal). Keď roláda vychladne, uložím ju do chladničky a podávam väčšinou ako studenú dobrotu, môžete však servírovať aj teplé.