plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viete, prečo treba pridať k mäsu 2 lyžice OCTU? Je to hlavný dôvod, prečo je dedov GULÁŠ preslávený po celom meste!

Pri príprave mäsa k nemu pridajte 2 lyžice tejto ingrediencie: Bude jemné a úplne sa vám bude rozplývať na jazyku!

Dusené mäso alebo guláš sú obľúbené rodinné jedlá.

 

 

Jeho vôňa sa šíri po celom dome a nabáda nás, by sme ochutnali.

Príprava dokonalého mäsa však môže byť výzvou.

Portál pysznosci poradil, ako docieliť lahodné a mäkké mäsko, ktoré sa rozpadá v ústach.

Presne to je totiž kľúčom k úspechu.

Jablčný ocot – tajomstvo dokonale mäkkého mäsa

 

 

Tajomstvom okamžite jemného mäsa je jablčný ocot.

Kyselina v ňom obsiahnutá zabraňuje vytekaniu šťavy z kúskov mäsa pri dusení.

 

 

Vďaka tomu sa mäso vo vnútri uzavrie, stáva sa mimoriadne jemné a mäkké.

K mäsu, ktoré je už opečené z oboch strán, stačí pridať 2-3 lyžice jablčného octu.

 

 

Potom dôkladne premiešame a na miernom ohni dusíme, kým už nebude cítiť octový zápach.

Až potom pridajte zvyšné ingrediencie.

 

 

Tento trik bude fungovať s akýmkoľvek druhom mäsa – bravčovým, hovädzím a dokonca aj hydinou.

Vďaka nemu bude mäso pripravené oveľa rýchlejšie a mäso vás poteší perfektnou konzistenciou.

 

 

Iné spôsoby prípravy mäkkého mäsa

Okrem jablčného octu existuje niekoľko ďalších spôsobov, ako získať dokonale jemné mäso.

Pridajte štipku cukru

 

 

Cukor pri dusení skaramelizuje a dodáva mäsu krásnu farbu a jemnú sladkosť.

Použite ananásovú šťavu alebo dužinu

 

 

Enzýmy obsiahnuté v ananáse urýchľujú rozklad bielkovín v mäse, vďaka čomu je mäkké a jemné.

Vyskúšajte tieto jednoduché triky a vždy potešíte rodinu dokonale mäkkým a lahodným mäsom!

Triky špeciálne na zmäkčenie hovädzieho mäsa

Existuje viacero metód na zmäkčenie hovädzieho mäsa, pričom výber tej najvhodnejšej závisí od typu mäsa a od času, ktorý máte k dispozícii

Marináda:

Marináda je skvelý spôsob, ako zmäkčiť hovädzie mäso a dodať mu chuť. Mäso môžete marinovať v rôznych zmesiach, napríklad v oleji, octe, víne, bylinkách a korení. Čím dlhšie mäso marinujete, tým bude mäkšie. Odporúča sa marinovať hovädzie mäso aspoň 30 minút, ale pre maximálny efekt je ideálne nechať ho marinovať cez noc.

Sóda bikarbóna:

Sóda bikarbóna dokáže zvýšiť pH mäsa, čím sa rozštiepi väzivo a mäso zmäkne. Na 250 g mäsa použite 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny a mäso s ňou dôkladne premiešajte. Nechajte ho odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. Pred tepelnou úpravou mäso opláchnite.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes