Vynikajúci nápad na obed pre celú rodinu.
Skúšali ste už niekedy plnenú cibuľu?
Recept sme našli na stránke Hammabop Oshxona.
Potrebujeme:
4 stredné cibule (na plnenie)
300 gr mletého mäsa
2 cibule (do náplne)
80 gr surovej ryže
30 ml rastlinného oleja (do náplne)
70 ml rastlinného oleja (na restovanie zeleniny)
1 mrkva
4 zemiaky
1 paprika
1 paradajka
1 ks cibule
500 ml(+:-) studenej vody
Postup:
Najskôr si pripravíme cibuľu (4 kusy na plnenie).
Ošúpeme ju a narežeme smerom do stredu tak, aby sme ju celkom neprerezali.
Následne dáme všetky kusy cibule do vody s trochou soli.
Varíme 10 minút.
Potom vyberieme z vody a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku.
V miske zmiešame mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, surovú ryžu, olej a koreniny.
Z vychladnutej cibule oddeľujeme jednotlivé šupky a plníme ich náplňou.
Vždy dobre zatočíme, aby náplň ostala vo vnútri cibuľovej šupky.
Teraz si pripravíme zvyšnú zeleninu:
Zemiaky, mrkvu, paradajku a papriku.
Na oleji orestujeme nakrájané zemiaky a mrkvu.
Po chvíli pridáme aj papriku a paradajku, pridáme aj 1 nakrájanú cibuľu.
Ochutíme soľou a korením.
Pridáme aj naplnenú cibuľu a zalejeme vodou.
Po zovretí varíme pod pokrievkou cca 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: