Prinášame vám skvelý tip od našej čitateľky, ktorá sa s nami podelila o výborný nápad, ktorý určite poteší všetkých tých, čo sa chystajú pripravovať domácu kvasenú kapustu v sudoch. Vďaka jednoduchému nápadu vám totiž odpadne asi tá najmenej obľúbená a najnamáhavejšia časť prípravy tejto domácej pochúťky – vytláčanie šťavy.
Ak nájdete doma na povale či v pivnici starú odstredivku, ktorá ešte je funkčná, no už celé roky ju nevyužívate, máte vyhraté. Práve odstredivka urobí namáhavú prácu za vás a to doslova za pár minút. Stačí, ak nasolenú a odležanú kapustu vložíte do odstredivky vystlanej textilným obrusom.
Z odstredivky jednoducho vytečie šťava a kapusta ostane prilepená na bokoch odstredivky na obruse.
Stačí ju len jednoducho zobrať a navrstviť do suda. Kapustu ukladáme do čistého suda (dobré je čistý sud vytrieť prekrojenou cibuľou). Na dno súdka môžete uložiť krajec chlebíka a vrstviť odstredenú kapustu s korením (čierne celé, nové celé, bobkový list a celá rasca) a s nakrájanou cibuľou (prípadne použite váš zaužívaný recept). Práca ide jedna radosť, napokon, tá najťažšia práca vám vďaka tejto vychytávke celkom odpadne.
Za nápad ďakujeme Marianne M. :-)