plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečený bôčik so zemiakovou knedľou a špenátom: Tak lahodné mäsko ste ešte nejedli!

Pečený bôčik podľa pani Katky si zamilujete. Pripravila ho totižto v mimoriadne chutnom prevedení, ktoré sme doteraz neochutnali.

 

 

Tento recept vám prinesie ten pravý chuťový zážitok, kedy mäso zostane šťavnaté a kôrka krásne chrumkavá.

Navyše, šťava vytvorená počas pečenia je vynikajúca na prípravu omáčok alebo ako podklad pre ďalšie pokrmy.

Recept zvládnete pripraviť jednoducho, podľa nasledovného receptu pani Katky.

Potrebujeme:

Cibuľa

Bôčik nakrájaný na plátky

Soľ

Cesnak

Drvená rasca

Korenie

Malý pohár piva

Vriaca voda

Bravčový vývar (z kostí, nepovinné)

Príloha:

Dusený špenát

Zemiaková knedľa

Postup:

Na panvici osmažíme cibuľu a preložíme ju do pekáča, bez použitia oleja.

 

 

Na cibuľu umiestnime osolené plátky bôčika, ktoré potrieme cesnakom, drvenou rascou a korením.

Pridáme malý pohárik piva.

Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre asi pol hodiny.

 

 

Potom pekáč odkryjeme a počas pečenia podlievame vriacou vodou.

Lyžicou škrabeme to opečené okolo pekáča, aby šťava bola čo najlepšia.

Do šťavy roztlačíme 2 strúčiky cesnaku.

 

 

Na lepšie chute môžeme mäso podlievať bravčovým vývarom z kostí.

Teraz už stačí len podávať tento lahodný pečený bôčik s niečím dobrým na stranu, napríklad so zemiakovou knedľou alebo chlebom.

Zemiaková knedľa

Vôbec nie je tuhá a osliznutná, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšia, určite skúste.

Potrebujeme:

 

 

1 kg zemiakov

1/2 kg hrubej múky,

1 -2 vajcia podľa veľkosti

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.

Po uvarení-môžu byť aj rozvarené-je roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.

Ja používam ručný šľahač.

 

 

Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.

Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku a balením do fólie ešte upravíme tvar.

Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom.

A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme, upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.

 

 

Varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.

Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón. Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.

Dobrú chuť!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes