Potešte svoje chuťové bunky úžasným orechovo-ovocným koláčom.
Prípravu hravo zvládne aj úplný kulinársky amatér a výsledkom si získate obdiv vašich najbližších.
Jednoduchý recept na voňavý orechovo-ovocný koláčik z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine.
Potrebujeme:
150 g sušených marhúľ
100 g brusníc
50 ml brandy alebo likéru
80 g kryštálového cukru
1 ČL škorice
250 g vlašských orechov
3-4 jablká (ak sú jablká veľké, stačia 3 kusy)
3 PL kukuričného škrobu
4 vajcia
štipku soli
80 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
80 ml rastlinného oleja
200 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
Postup:
Na tvrdej podložke nakrájame na kocky sušené marhule a pridáme ich do misky.
Pridáme brusnice.
Nalejeme brandy a premiešame.
Necháme 20 minút pôsobiť.
Do misky s cukrom pridáme škoricu a zamiešame.
Na panvici opražíme vlašské orechy.
Opražené orechy nasekáme a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme cukor zmiešaný so škoricou a špachtľou premiešame.
Jablká ošúpeme.
Odstránime stonku, jadierka a nakrájame na tenké plátky.
Plátky jabĺk vložíme do samostatnej hlbokej misy.
Pridáme škrob a lyžicou dôkladne zamiešame.
Do ďalšej misky pridáme vajcia.
Nasypeme soľ, cukor, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Do vajíčkovej zmesi pridáme olej.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a mixérom vyšľaháme.
Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a nalejeme polovicu cesta.
Pridáme polovicu orechovej zmesi.
Ďalej pridáme polovicu celkového množstva jabĺk.
Potom pridáme vrstvu marhúľ s brusnicami.
Nalejeme zvyšok cesta.
Pridáme vrstvu jabĺk a orechov.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 60 minút pri teplote 170°C.
Po upečení vyberieme koláč z formy a odstránime papier.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU