Namiesto klasického chlebíka vo vajíčku skúste toto, ide o veľmi chutnú obmenu klasického receptu – s kyslou smotanou, syrom, klobásku a čo je najlepšie úplne bez vyprážania.
Potrebujeme:
6 veľkých plátkov chleba (starší chlebík je ideálny)
4 vajcia
2-3 lyžice kyslej smotany
15 dkg strúhaného syra
10 dkg pálivá klobása
2 strúčiky cesnaku
2 dkg margarínu
soľ
Postup:
Vajcia rozbijeme do misy, pridáme kyslú smotanu, soľ, pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Pripravíme si plech vymastený maslom. 1/2 plátkov chleba namočíme do vaječnej zmesi a preložíme na plech.
Na chlieb uložíme plátky klobásky, posypeme menšou polovicou syra a prikryjeme ich druhou polovicou plátkov chleba namočených vo vaječeno-cesnakovej zmesi. Ak ostala vaječná zmes, prelejeme cez vrch chlebíka. Posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20 minút.
Je to fantastická pochúťka – aj chcete, môžete medzi chlebíky pridať aj horčicu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: csikcsak