Výborný zákusok, ktorý pripravujem vždy, keď chcem potešiť našich doma. Nemôže chýbať ani rodinných oslavách, milujú ho absolútne všetci.
Potrebujeme:
Cesto:
10 žĺtkov
300 g práškového cukru
15 lyžíc horúcej vody
350 g hladkej múky
½ bal. prášku na pečenie
Stredná časť:
10 bielkov
300 g práškového cukru
100 g nastrúhanej čokolády
100 g želé cukríkov nakrájaných nadrobno
100 g mletých orechov
250 g hladkej múky
Na krém:
700 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
300 g margarínu alebo masla
200 g kr. cukru
Postup:
Cesto: Z žĺtkov, cukru a 15 lyžíc vody ušľaháme penovú hmotu. Pridáme postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame jednotné cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a každú pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie (30×40 cm). Pečieme dozlatista pri teplote 180 stupňov.
Stredná časť: Bielky ušľaháme s cukrom na sneh, pridáme strúhanú čokoládu, želé cukríky, orechy a nakoniec aj múku. Navrstvíme na plech rovnakých rozmerov a pečieme pri teplote 180 stupňov, dozlatista.
Krém: Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom doň po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.
Na prvý plát cesta navrstváme ½ vanilkového krému, bielkovú hmotu a druhú časť krému. Prikryjeme druhým plátom cesta.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: webcukraszda