Bleskové, chutné a jednoducho neprekonateľné. Tento dezert je navyše aj veľmi trvanlivý a v chladničke vám vydrží pokojne aj tri týždne.
Potrebujeme:
600 g maslových sušienok pomletých
200 g práškového cukru
4 lyžice kakaového prášku
Rum alebo rumovú arómu
cca 400 ml mlieka
Na náplň:
200 g masla
Pár lyžíc jemného tvarohu – voliteľné
150 g práškového cukru
150 g strúhaného kokosu
Kokos na posypanie
Postup:
Sušienky rozdrvíme v mxéri.
Zmiešame si kakao so sušienkami a cukrom, mlieko zmiešame a rumom a vmiešame do sypkej hmoty tak, aby sme vypracovali dobre tvarovateľnú hmotu.
Na krém zmiešame zmäknuté maslo s cukrom, tvarohom (ak ho použijeme) našľaháme a pridáme kokos.
Sušienkovú hmotu rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme pod fóliou na tenký plát.
Na každý plát navrstvíme maslový krém a opatrne ale pevne zrolujeme.
Vložíme do chladničky, necháme vychaldiť a potom krájame mokrým nožom.
Ak chcete mať dezert menej sladký, pokojne uberte cukor, prípadne ho nahraďte iným sladidlom.
Dobrým nápadom je hotovú roládu posypať strúhaným kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)