plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do formy uložím dlhé piškóty a zalejem ich touto zmesou: Tento koláčik by som mohla jesť stále, pripravený je behom chvíle!

Tento rýchly koláčik si okamžite získal naše srdcia. Zakaždým môže chutiť inak, je to len na vás.

Tento bleskový nepečený koláč sa skladá doslova len z niekoľkých ingrediencií a zaberie vám len pár minút času.

 

 

Je to skvelý dezert pre zaneprázdnených ľudí, ktorého chuť je sa hravo vyrovná aj drahým dezertom z vašej obľúbenej cukrárne.

Formu stačí vyložiť piškótami, potom uvariť jednoduchý krém a prikryť ním piškóty vo forme.

Piškóty sú podľa portálu smakosze rovnako ako sušienky alebo oplátky, obľúbeným základom rýchlych nepečených dezertov, pri ktorých sa nechceme zdržiavať prípravou cesta.

Ak k tomu základu navyše pridáme jednoduchý pudingový krém, výsledkom je naozaj vynikajúci nepečený dezert.

 

 

Jeho príprava zaberie len pár minút a potom ho už len stačí odložiť do chladničky, v ktorej získa požadovanú konzistenciu.

Základom pudingového krému v tomto recepte je obyčajný kukuričný škrob, ktorý však môžeme nahradiť bežným pudingovým práškom v obľúbenej príchuti. Ak sa ale rozhodnete siahnúť po tejto alternatíve, nezabudnite do výsledného krému pridať maslo pre jemnejšiu a plnšiu chuť.

Do krému môžeme pridať aj ďalšie suroviny, napríklad ovocie, nasekané orechy alebo iné prísady.

Ak vám ostane pár piškót bokom, môžete ich rozdrviť v mixéri a použiť ich na posypanie dezertu.

 

 

Výsledný dezert môžeme tiež posypať kakaom, strúhanou čokoládou alebo posypať strúhaným kokosom.

Na prípravu pudingového dezertu potrebujeme:

1 balenie dlhých piškót

1,5 l mlieka

1/2 šálky kryštálového cukru

200 ml smotany na šľahanie

90 g kukuričného škrobu

1 ČL vanilkovej esencie

150 g horkej čokolády

2 PL kakaa

1 žĺtok

rastlinný olej

Voliteľné:

Kúsky ovocia alebo piškót do krému

Kakao na posypanie

Čokoládová poleva na preliatie dezertu

Na ozdobu:

Mäta

Postup:

 

Na prípravu krému si nachystáme liter mlieka.

Do zvyšného mlieka namočíme piškóty a necháme odkvapkať (nevytláčame).

Piškóty vložíme do formy vystlanej papierom na pečenie a boky formy vymastíme olejom.

Do hrnca pridáme žĺtok. Pridáme vanilkovú esenciu, cukor, smotanu a miešame, kým nezmiznú hrudky.

Pridáme škrob a znova premiešame.

Nakoniec nalejeme mlieko a všetko spolu zmiešame.

Hrniec položíme na sporák a na nízkom ohreve zahrievame, kým zmes nezačne hustnúť.

Pridáme rozdrvenú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednotný hustý krém.

 

 

Pudingový krém nalejeme na piškóty a dôkladne uhladíme.

Po miernom vychladnutí koláč prikryjeme fóliou, aby pod ňou nebol žiadny vzduch.

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom formu vložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.

Pred servírovaním posypeme kakaom alebo rozmixovanými piškótami.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes