Prísady sú určené na dezert s rozmermi 19 x 14 cm, výškou 7 cm, alebo priemerom 18 cm.
Potrebujeme:
280 g – čokoládové sušienky
Krém:
500 g – jemný tvarohový
250 g – kyslá smotana (s čo najvyšším obsahom tuku)
120 g – práškový cukor
20 g – vanilkový cukor
130 g – maslo
20 g – cappuccina (ja som použila čokoládové), prípadne kakao
Namáčanie:
Uvarená káva
Na vrch:
20 gramov – horká čokoláda s obsahom kakaa 50%
2 gramy – rastlinný olej / 1 lyžička
Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
Tvaroh vyšľaháme s vanilkovým cukrom.
Pridáme cappuccino, smotanu a vymiešame. Nakoniec zmiešame s maslovou hmotou a vyšľaháme na jednotný krém.
Misu vymastíme trochou oleja a vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme časť krému, na krém sušienky máčané v káve alebo cappuccine a takto pokračujeme až kým neminieme všetky prísady. Poslednú vrstvu tvoria sušenky.
Prikryjeme fóliou a dezert necháme v chladničke dobre stuhnúť, potom vyklopíme z formy.
Ozdobíme čokoládovou polevou (čokoláda rozpustená s olejom).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)