plny-hrniec_transparent_negativ.png

Táto jemná ROLÁDA sa doslova rozpadá v ústach. Vďaka môjmu triku navyše vyzerá ako z luxusnej cukrárne!

Hľadáte lahodný a efektívny dezert, ktorý ohúri vašich hostí? Vyskúšajte bublinkovú čokoládovú roládu!

Vynikajúci dezert na roládu, ktorá vás očarí už na prvý pohľad. Nitko vám neuverí, že ste ju nekúpili v cukrárni.

 

 

Vďaka kanálu Výdatné jedlo sa naučíte aj geniálny trik, ako roládu ozdobiť pomocou bublinkovej fólie.

Roláda je nepečená, rýchla, ale zaručene tromfne aj pečené dezerty. 

Zdobenie dezertov pomocou bublinkovej fólie je zábavný a jednoduchý spôsob, ako dodať vašim dezertom jedinečný a elegantný vzhľad.

Potrebujeme:

300 g sušienok

120 g rozpusteného masla

3 lyžice Nutelly

70 g syra ricotta (môžete nahradiť mascarpone alebo jemným tvarohom)

30 g práškového cukru

70 ml smotany na šľahanie

30 g kokosovej múky

2 banány

80 g bielej čokolády

80 g mliečnej čokolády

Bublinkový obal (bublinková fólia)

Postup:

Rozdrvte sušienky a jemne ich rozmixujte tyčovým mixérom.

 

 

Pridajte rozpustené maslo, premiešajte, pridajte Nutellu a dobre premiešajte.

Na potravinársku fóliu rozložte zmes, prikryte ďalšou fóliou a vyvaľkajte na tenký plát.

V mise zmiešajte syr ricotta a práškový cukor do hladka.

 

 

Pridajte smotanu na šľahanie a vyšľahajte.

Zjemna vmiešajte kokosovú múku a natrieme rovnomerne na vyvaľkaný plát sušienok.

Na plát položte dva banány a zrolujte pomocou fólie.

Roládu vložte do chladničky na 30 minút. Roztopte biele a mliečne čokolády.

 

 

Obe roztopené čokolády vlejte do vreciek na zdobenie.

Pripravte bublinkovú fóliu a striedavo na ňu striekajte čokolády, jemne rozotierajte lyžicou.

Roládu vyberte z fólie a na jej povrch prikladáte bublinkovú fóliu s čokoládou.

Vložte späť do chladničky na 30 minút.

 

 

Vyberte roládu z chladničky, opatrne stiahnite bublinkovú fóliu a roládu môžete servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes