Výborný závin z jemnučkého šľahačkového cesta. Výborný a jednoducho pripravený!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
200 g smotany na šľahanie 33%
2 vajcia
1 lyžica octu
špetka soli
Náplň:
6 jabĺk. mletá škorica, cukor a strúhanka (môžete pridať aj tvaroh, kyslú smotanu, hrozienka…)
Postup:
Cesto je na prípravu veľmi jednoduché – stačí len zmiešať všetky prísady a vypracovať hladké a jednotliate cesto. Cesto je dobré nechať chvíľu odležať – ja nechávam aspoň 15-30 minút. Z cesta môžete mať 2 menšie, alebo 2 väčšie záviny.
Cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou a nevarstvíme ochutené nastrúhané jablká. Výborné je aj pridať hrudkovitý tvaroh a hrozienka. Zrolujeme a dáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Potreiem rumom zmiešaným s trochou rozpusteného masla a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 190 stupňov pečieme dozlatista. Závin necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)