zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Stačí pol šálky tohto nápoja pred jedlom a váha pôjde rýchlejšie dolu: Na prípravu potrebujete LEN 2 SUROVINY!

Jar je už v plnom prúde a vy sa po zime cítite malátne?

Možno stojí za to pozrieť sa na svoj jedálniček a obmedziť v ňom ťažké a mastné jedlá.

Nahraďte ich čerstvou zeleninou a inými produktmi, ktoré sú ľahké na žalúdok a dodajú vám energiu.

 

 

Pomôže aj tento jednoduchý nápoj len z dvoch ingrediencií podľa receptu z portálu newsy.gotujmy.

Keď sa vonku oteplí a je krásne počasie, konečne môžeme zabudnúť na ťažké kabáty, čiapky a šály.

Žiaľ, dlhé zimné mesiace, ktoré vyzerali ako večnosť, väčšinou nepriali fyzickej aktivite.

Mnohí v tomto období trávia čas pasívne, čo sa na jar odráža nielen na našom vzhľade, ale aj celkovom stave. 

Takýto sedavý spôsob života spojený s maškrtením chutných, aj keď nie veľmi zdravých maškŕt je receptom na pár kíl navyše.

Jednoduchý nápoj pozostávajúci len z dvoch ingrediencií pomôže obnoviť pocit ľahkosti.

 

 

Ako pôsobí zeler a citrón na telo?

Na prípravu tohto nápoja potrebujete len zeler a citrón.

Koreň zeleru sa vyznačuje vysokým obsahom vlákniny, ktorá podporuje peristaltiku čriev a podporuje odstraňovanie odpadových látok v črevách.

Samotný zeler obsahuje tiež veľmi málo kalórií (iba 17 kcal v 100 gramoch), takže ho môžete jesť bez výčitiek svedomia.

 

 

Navyše obsahuje až 2x viac vitamínu C ako citrusy.

Obsahuje tiež vitamíny skupiny B, vitamín A a E.

Citrón zase spomaľuje vstrebávanie cukrov z toho, čo jeme a mierne znižuje glykemický index jedál. V kombinácii so zelerom výborne podporí trávenie a očistu organizmu.

Ako pripraviť nápoj zo zeleru a citrónu?

Ingrediencie:

5 citrónov

 

 

1 koreň zeleru

Príprava:

Zeler dôkladne ošúpte, umyte a zbavte ho nečistôt.

Potom ho nastrúhajte na malom strúhadle.

Vložte ho do hrnca a zalejte vodou.

 

 

Mala by úplne zakryť zeler.

Všetky citróny by sa mali blanšírovať a potom treba nastrúhať kôru.

 

 

Pridajte ju do hrnca so zelerom, premiešajte a priveďte do varu.

Keď voda začne vrieť, znížime teplotu a varíme 20 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby odstavte z ohňa a nechajte 7 hodín lúhovať.

Teraz je potrebné vytlačiť šťavu z citrónov, z ktorých ste nastrúhali kôru.

 

 

Po  6-7 hodinách, keď obsah hrnca vychladne, zlejeme šťavu a premiešame.

Potom všetko precedíme cez sitko, najlepšie aj cez gázu, aby bola šťava dostatočne číra.

Teraz môžete nápoj naliať do fľaše a dať do chladničky.

 

 

Takto pripravenú šťavu môžeme piť 3x denne jednu šálku pred jedlom po dobu cca 2 týždňov.

Po vložení do chladničky treba šťavu vypiť do dvoch dní.

Veľa šťastia!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie