Skvelý tip na dnešný obed, ktorý je úplne jednoduchý a taký výborný, že si určite pochutná celá rodina.
Potrebujeme:
9-13 tenších plátkov bravčového karé (
2 stredne veľké cibuľky
2 väčšie mrkvy
2 lyžičky ligurčeka
2 lyžičky majoránky
600 mäsového vývaru
100 ml vody
Soľ a čierne mleté korenie
5 guličiek čierneho mletého korenia
2 kusy bobkového listu
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Olej
1-2 lyžice hladkej múky rozmiešané vo vode
Kôpor nakrájaný nadrobno
Postup:
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Opražíme na oleji.
K cibuľke pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a spolu smažíme asi 5 minút.Bravčové mäso ochutíme soľou a korením a každý plátok obalíme v múke. Mrkvu a cibuľu odstránime z panvice a vložíme do hlbšieho hrnca. Na tej istej panvici opražíme bravčové mäso obalené v múke – smažíme sprudka z oboch strán – stačí naozaj len pár minút.
Mäso navrstvíme do hrnca na zeleninu a pridáme aj výpek z panvice (panvicu vypláchneme 100 ml vody a pridáme do hrnca). Zalejeme 600 ml vývaru, pridáme bylinky, koreniny a preložíme na slabý plameň, kde varíme 50-60 minút. Na konci varenia pridáme hladkú múku rozmiešaný vo vode, ktorou zahustíme omáčku. Nakoniec pridáme aj kôpor nakrájaný nadrobno.
Podávame s varenými zemiakmi a kyslými uhorkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)