Tieto lievance s jablkami sú také dobré, že k nim nemusíte už nič pridávať. My ich jeme aj samé, len posypané práškovým cukrom. Môžete však pokojne pridať aj tvaroh, kyslú smotanu, alebo jogurt. Je to dobrota.
Potrebujeme:
½ kg jabĺk
2 vajcia
200 g polohrubej múky
50 g kr. cukru – ak máme sladké jablká, cukru stačí aj menej
¼ l mlieka
½ bal. prášku do pečiva
Štipku soli
Postup:
Cukor ušľaháme s vajíčka do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a soľou. Postupne aj mlieko. Nakoniec do hmoty vmiešame nastrúhané jablká (prebytočnú tekutinu z jabĺk som zliala). Vyprážame na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
titulná foto: mojegotowanie