plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dnes už konečne viem, ako pripraviť DOKONALÉ bravčové rezne: Túto radu pri obaľovaní som hľadala roky!

Ako urobiť najlepšie bravčové rezne? Takto budú mäkučké, šťavnaté a trojobal bude chrumkavý!

V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť tie najlepšie bravčové rezne.

 

 

Zabudnite na mäso tvrdé ako podrážka.

Vďaka tomuto postupu bude mäkké a šťavnaté.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Tradičné recepty.

Aké mäso si vybrať na rezne?

 

 

Ak máte radšej chudé mäso, zvoľte si bravčové karé.

Rezne budú ale menej šťavnaté a suchšie.

 

 

Ak vám nevadí mastnejšie mäso, zvoľte bravčovú krkovičku.

Mäso si treba naklepať, aby sa na panvici dôkladne prepieklo.

Pod dosku si dajte utierku alebo protišmykovú podložku.

 

 

Mäso si umyjeme a osušíme.

Prikryjeme ho potravinárskou fóliou a naklepeme z oboch strán. 

Z obidvoch strán mäso osolíme a okoreníme.

Postup pri obaľovaní

 

 

Do hlbokého taniera si rozklepneme vajíčka, pridáme soľ a našľaháme ich metličkou. 

Vďaka tomu bude trojobal krásne nadýchaný. 

 

 

Okrem soli nič iné nepridávajte.

Následne si obalíme mäso v zmesi hladkej a polohrubej múky, ktorú sme si zmiešali v pomere 1:1.

Teraz obalíme mäso vo vyšľahaných vajíčkach.

Nakoniec samozrejme obalíme mäso v strúhanke, najlepšie v domácej.

 

 

Ak však máte domácu strúhanku, používajte čerstvú a preosiatu.

Rezne nikdy neobaľujte dopredu, pretože v chladničke nasajú vlhkosť. 

Postup pri vysmážaní

Do panvice si nalejte rastlinný olej a pridajte 2 polievkové lyžice bravčovej masti.

 

 

Bravčová masť dá rezňom nezameniteľnú chuť.

Rezne vkladáme do rozhorúčeného oleja (masť musí byť úplne rozpustená) a vysmážame ich z každej strany 5 – 7 minút dozlatista na miernom plameni.

Pri príprave rezňov si zapamätajte tieto 3 zlaté pravidlá:

 

 

Aby boli rezne mäkké, musíme ich vysmážať pomaly.

Aby  boli rezne šťavnaté, musíte ich vkladať do horúceho oleja.

 

 

Aby boli rezne chrumkavé, použite domácu preosiatu strúhanku z bielych rožkov.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes