Milovníci čokolády si pri tomto dezerte prídu na svoje! Recept je pritom úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý dokonca aj bez kuchynskej váhy :)
Potrebujeme:
3 vajcia
7 PL krupicového cukru
7 PL rastlinného oleja
7 PL mlieka
7 PL hladkej múky
2 kopcovité lyžice kakaa
1 balenie prášku do pečiva (15 g)
Na krém 1:
1 šálka studeného mlieka (240 ml)
2 ČL kakaa
116 g práškovej šľahačky
Na krém 2:
150 g čokolády
75 g vyšľahanej šľahačky
Postup:
Vajcia si vyšľaháme s cukrom a pridáme rastlinný olej a mlieko. Všetko vymiešame metličkou. Múku s kakaom a práškom do pečiva si preosejeme a pridáme do vajíčkovej zmesi. Tortovú formu si vymastíme a na dno dáme papier na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 20 – 25 minút.
Teraz si pripravíme krém. Práškovú smotanu zmiešame s 2 lyžicami kakaa, zalejeme mliekom a vyšľaháme na hustú šľahačku. Krém rovnomerne navrstvíme na korpus a vyhladíme.
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do hladka. Pridáme šľahačku a miešame, kým nám nevznikne nadýchaný krém. Ten potom navrstvíme na prvý krém.
Dajte dolu okraj formy, nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny vychladiť, nakrájajte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!