Veľmi lahodná cuketa v cestíčku z kyslej smotany a cesnaku.
Ak chcete skúsiť niečo iné, ako klasické obaľovanie zeleniny v trojobale, tento recept si vás získa.
Cuketky podľa tohoto receptu sú veľmi jemné, lahodné, doslova sa rozplývajú na jazyku.
Ideálna voľba na letný obed.
Potrebujeme:
2 kusy cukety
soľ
čierne korenie
4-5 strúčiky cesnaku
hladká múka
olej
Na cestíčko:
2 vajcia
3 polievkové lyžice kyslej smotany
1/2 lyžičky soli
Múka hladká 3-4 polievkové lyžice
50 g strúhaného syra
kôpor
Prísady na omáčku:
4-5 polievkových lyžíc kyslej smotany
kôpor
3 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
Príloha:
varené zemiaky
črstvá zelenina
Postup:
Cuketu umyjeme – ak je mladá, nemusíme ani šúpať.
Nakrájame na kolieska hrubé cca 0,5 cm.
Preložíme do misky.
Pridáme soľ, korenie a pretlačený cesnak.
Poriadne premiešame.
Môžeme pridať bylinky a koreniny podľa chuti.
Na cestíčko vymiešame vajcia s ostatnými prísadami.
Cestíčko musí byť jemné a hladké – bez hrudie.
Každú cuketu obalíme najskôr múke.
Potom obalíme v cestíčku.
Pečieme na rozhoriatom oleji.
Každý kúsok pečieme dozlatista u oboch strán.
Omáčka:
Na omáčku zmiešame všetky prísady.
Dochutíme podľa potreby.
Pmáčku podávame s cuketou a prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)