Mladé zemiaky jednoducho milujem na všetky spôsoby. Vyskúšajte skvelý tip, ako ich pripraviť dochrumkava aj bez pečenia či vyprážania. Tento recept si zamilujete.
Potrebujeme:
1 kg mladých zemiakov
1 vetvičku rozmarínu
500 ml kuracieho vývaru
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
½ lyžice soli
Pažítku alebo zelenú cibuľku
1 lyžičku rasce
Postup:
Zemiaky umyjeme a vložíme do väčšej teflónovej panvice. Pridáme rascu, soľ, rozmarín, olej, maslo a zalejeme vývarom tak, aby boli zemiaky zaliate do ¾.
Zemiaky preložíme na plameň a privedieme do varu. Prikryjeme a necháme variť 15-20 minút. Potom zemiaky zložíme z plameňa a dnom šálky každý mierne roztlačíme.
Panvicu potom vrátime na plameň a varíme bez pokrievky, kým sa kvapalina neodparí. Potom zemiaky obrátime na druhú stranu a varíme ešte 4-5 minút, kým nezískajú zlatistý nádych.
Panvicu zložíme z ohňa a necháme 5 minút odstáť. Zemiaky posypeme petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo cibuľkou.
Podávame ako prílohu, ale vynikajúce sú aj ako hlavné jedlo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika