Michalovské langoše – fakt výborné: Ochutnala som ich pred rokmi na jarmoku a odvtedy ich žiaden iný recept neprekonal!

Chcem sa podeliť s týmto receptom, najlepšie langoše, aké poznám. Recept mám od pani Martinky – už pred rokmi som ich ochutnala na jarmoku a konečne si ich môžem aj spraviť doma. Tajomstvo je v kyslej smotane.

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky

1/2 l mlieka

250 ml kyslej smotany

5 dkg droždia

štipka cukru

1 lyžička sódy bicarbóny

soľ

Postup:

Do múky si dáme všetky prísady: smotanu, štipku cukru, trocha soli, malú lyžičku sódy. V troche teplého mlieka si rozdrobíme droždie a vlejeme do múky, prilejeme aj zvyšné mlieko.

Z prísad si vymiesime cesto a dáme ho na 60 min do chladničky. Po hodine môžeme robiť langoše. Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov, koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.Môžeme použiť aj o týždeň.

Bochníčky necháme ešte nakysnúť asi 20 min. Potom prstami roztiahneme na placku a pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať)Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom. Sú naozaj fantastické.

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Miška T.

Dobré noviny Dobré noviny - najviac pozitívnych správ

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.