Starodávny recept na medový krémeš, ktorý pripravíte jednoducho a určite sa vám krásne vydarí.
Odporúčam tento recept, s cestom sa pracuje skvele, vôbec sa pri vaľkaní netrhá, avšak je ho potrebné váľať za tepla, vtedy je pružné.
Krém je úplne jednoduchý, zo základných surovín, ktoré sa u vás doma určite nájdu.
Potrebujeme:
Cesto:
2 ks vajce
230 g práškový cukor
230 g maslo
5 lyžíc mlieko
3 lyžice med
1,5 lyžičky sóda bikrbóny
680 g hladká múka
Náplň:
1 l mlieko
8 lyžíc hladká múka
300 g práškový cukor
300 g maslo
Ďalej:
džem
čokoládová poleva
hrubá múka na podsypávanie
Postup:
Začneme cestom:
Okrem múky dáme všetko roztopiť do menšieho hrnca na mierny plameň.
Potom pridáme múku a dobre vymiešame.
Cesto rozdelíme na 4 časti.
Ešte teplé vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
Pri vaľkaní podsypávame hrubou múkou, aby sa mi cesto neprilepilo na dosku.
Všetky pláty cesta upečieme vo vyhriatej rúre za pár minút do peknej zlatej farby.
Plnka:
Do hrnca nalejeme 1 l mlieka.
Pridáme 8 lyžíc hladkej múky a 300 g práškového cukru.
Spolu uvarímena kašu a nechám vychladnúť.
Keď je vychladnuté, postupne vmiešame 300 g masla.
Plnku rozdelíme na pláty,.
Ponatierame a vrchný plát necháme suchý.
Zaťažíme ho asi na 12 hod.
Potom natriem džemom a polejem čokoládovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)