plny-hrniec_transparent_negativ.png

BERIEM 1 liter kefíru z obchodu a premením ho najlepšiu ZDRAVÚ sladkosť: Deťom chutí viac, ako MARSHMALLOW z obchodu!

Dezert je taký nadýchaný, že sa na neho stojí rad!

„Penový obláčik“ pripomína známe sladkosti z obchodu, ale chutí oveľa lepšie.

 

 

Hlavnou ingredienciou tohto receptu je obyčajný kefír a len málokto by tipoval, že z neho môžete pripraviť zdravý dezert, ktorý je podľa portálu przyslijprzepis ešte chutnejší ako marshmallow.

Skôr, ako si predstavíme recept na výnmočnú sladkosť z kefíru, predstavíme vám niektoré z hlavných dôvodov, prečo sa oplatí konzumovať kefír pravidelne:

Zdravie tráviaceho traktu: Kefír je bohatý na probiotiká, živé mikroorganizmy, ktoré podporujú zdravie čriev. Probiotiká pomáhajú rozkladať potravu, vstrebávať živiny a posilňovať imunitný systém. Môžu tiež zmierňovať príznaky tráviacich ťažkostí, ako je hnačka, zápcha, plynatosť a bolesť brucha.

Posilnenie imunitného systému: Probiotiká v kefíre posilňujú imunitný systém tým, že podporujú rast zdravých baktérií v črevách. Tieto baktérie pomáhajú bojovať proti škodlivým baktériám a vírusom a udržiavajú telo zdravé.

 

 

Zdravie kostí: Kefír je dobrým zdrojom vápnika, ktorý je dôležitý pre zdravie kostí a zubov. Vápnik pomáha predchádzať osteoporóze a udržiavať kosti silné.

Zníženie rizika srdcových chorôb: Kefír môže pomôcť znížiť riziko srdcových chorôb znížením krvného tlaku a hladiny cholesterolu. Probiotiká v kefíre môžu tiež pomôcť zlepšiť funkciu ciev.

Zdravá pokožka: Probiotiká v kefíre môžu pomôcť zlepšiť zdravie pokožky znížením zápalu a bojom proti akné. Kefír sa môže tiež použiť lokálne na zmiernenie podráždenia a ekzémov.

Kontrola hmotnosti: Kefír môže pomôcť pri kontrole hmotnosti podporou pocitu sýtosti a znížením chuti do jedla. Probiotiká v kefíre môžu tiež pomôcť zlepšiť metabolizmus.

Na prípravu kefírového marshmallow potrebujeme:

 

 

1 l  kefíru

3/4 šálky smotany na šľahanie (36%)

1,5 šálky prevarenej teplej vody

1/2 šálky xylitolu

3 balenia vanilkového cukru

2 PL práškovej želatíny

2-3 PL kvalitného kakaa

Postup:

Želatínu rozpustíme v teplej vode. Necháme odstáť asi 20 minút.

Vo vysokej miske začneme pomocou mixéra šľahať smotanu.

 

 

Šľaháme najskôr pri nízkej a potom pri strednej rýchlosti.

Pridáme xylitol a vanilkový cukor, zvýšime výkon mixéra a pokračujeme v šľahaní.

Do zmesi pridáme kefír a pokračujeme v šľahaní.

Nakoniec za stáleho miešania nalievame tenkým prúdom napučanú a roztopenú želatínu.

Po naliatí všetkej želatíny by sme mali miešať zmes ďalších 4-5 minút.

Keď je zmes dostatočne vyšľahaná nalejeme ju do obdĺžnikovej formy vystlanej fóliou.

 

 

Čím menšia je forma, tým bude dezert vyšší.

Formu s dezertom vložíme na 6 hodín do chladničky.

Po uplynutí doby nakrájame dezert na štvorce.

Hotovú sladkú penu môžeme na vrch posypať kakaom.

Prípadne namiesto kakaa môžeme dezert poliať čokoládou. Môžeme servírovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes