Marinované slivky s kôstkami sa skvele hodia ako príloha k mäsu, na grilovačku alebo len tak – chutia fantasticky aj samé o sebe.
PRÍSADY
- pevné slivky (množstvo závisí od odrody)
- 70 g cukru
- 40 g 9% octu
- 5 ks nového korenia
- 5 ks klinčekov
- 0,5 tyčinky škorice
- 1-2 listy bobkového listu
PRÍPRAVA
Do litrového pohára navrstvíme umyté slivky a zalejeme vodou až po okraj – množstvo vody sa bude rovnať budúcej marináde.
Nalejte vodu z pohára späť do panvice, pridajte ocot a cukor. Nechajte marinádu prevariť niekoľko minút.
Pridajte škoricu, korenie, klinčeky a bobkový list do pohára so slivkami. Nalejte horúcu marinádu späť do pohára a zavrieme, sterilizujeme 7 minút, kým nechytí viečko.
Poháre otočte hore dnom a nechajte ho vychladnúť. Po 2 – 3 týždňoch ochutnávate.
Marinovaná slivka s kôstkou sú fantastické najmä v lete – pri grilovačkách, alebo k letnému obedu si ich určite vychutnáte.