Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú. Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
1 KL soľ
1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva
1 PL olej
20 g čerstvé droždie
140 g biely jogurt
250 ml mlieko
olej na vyprážanie
Na potretie: Cesnak, olej soľ
Postup:
Do misy dáme suché suroviny: múku, soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Do stredu urobíme jamku, nalejeme tam olej, rozmrvené droždie, pridáme jogurt a vlažné mlieko. Všetko spolu premiešame. Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.
Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí. Rukami ponaťahujeme do tvaru placky a hneď vyprážame v horúcom oleji.
Hotové langoše necháme odkvapkať.
Potom podávame s prísadami podľa chuti.