plny-hrniec_transparent_negativ.png

NAJJEMNEJŠÍ makový mrežovník s tvarohom Recept našich babičiek na najlepší koláč pod slnkom!

Tento koláč už nikdy nebudem pripravovať inak: Tento recept na makový koláč je jednoducho geniálny!

Neuveriteľne nadýchaný a voňavý koláč, ktorý poteší vás aj vašich najbližších.

 

 

Kombinácia šťavnatého cesta a bohatej plnky je jednoducho nebeská.

Fantastický recept na legendárny tvarohovo-makový koláč z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

250 g práškového cukru (2 šálky)

125 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)

250 g jogurtu (1 šálka)

150 g viacúčelovej múky (1,25 šálky)

200 g maku (2 šálky)

Na plnku:

100 g masla (7 PL)

150 g práškového cukru (1 a 1/3 šálky)

500 g tvarohu (2 šálky)

4 žĺtky

40 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu (1/3 šálky)

4 bielky

štipku soli

Postup:

Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu.

Do nádoby od kuchynského robota rozbijeme vajcia.

Pridáme práškový cukor a vyšľaháme.

 

 

Za stáleho šľahania pomaly pridávame olej.

Znížime obrátky a pridáme jogurt.

Potom pridáme múku.

Nakoniec pridáme mak a chvíľu šľaháme.

Cesto nalejeme na plech (29 x 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.

Do nádoby pridáme zmäknuté maslo a práškový cukor.

 

 

Vyšľaháme krém.

Počas šľahania postupne po jednom pridávame žĺtky.

Znížime výkon mixéra, pridáme tvaroh a pudingový prášok.

Do samostatnej nádoby nalejeme bielky.

Pridáme štipku soli. Vyšľaháme tuhú penu.

 

 

Bielky pridáme do tvarohovej zmesi.

Jemne premiešame špachtľou.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Krém nanesieme v tvare mriežky na vrch makového cesta.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 160°C.

 

 

Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes