Pre nás mäsožravcov zaváraná zelenina nestačí, chcelo by to aj niečo mäsové. Môj najobľúbenejší recept je jednodznačne tento – zaváraná oškvarková nátierka si vás určite získa!
Potrebujeme:
800 g oškvarkov solených
1 veľký pohár leča
4-5 strúčiky cesnaku (prípadne podľa chuti)
2 menšie poháre zaváranej kápie
1-2 feferónky
3-4 lyžičky domácej vegety
150 g horčice
3-4 uvarené vajcia (niekto dáva vajcia surové, ja ich však pridávam uvarené)
1 cibuľu
Voliteľné: huby, obľúbené koreniny
Postup:
Je to veľmi jednoduché, stačí, ak všetky prísady zomeliete v mlynčeku na mäso (zeleninu samozrejme najskôr očistíme a nakrájame na menšie kúsky), navrstvíte do čistých pohárov a sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 45 minút. Necháme vychladnúť a skladujeme v komore. Nátierka je skutočne výborná.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka H.