Jablko a bobkový list.
Dve suroviny, ktoré sa bežne používajú v kuchyni a mnohí ani netušia, akú majú spolu liečivú silu.
Bobkový list sa využíva najmä na dochucovanie rôznych omáčok a polievok.
Dokáže však oveľa viac.
V kombínácii s jablkom zlepšuje podľa Alexisa Tejeda zrak, znižuje zápal a zmierňuje bolesť.
Pravidelná konzumácia tohto nápoja zmierňuje zápal kĺbov.
Tiež reguluje krvný obeh.
Pomáha pri migréne.
Posilňuje imunitný systém.
Pomáha bojovať s chorobou dýchacích ciest.
Jablko obsahuje antioxidanty s protizápalovým účinkom.
A tento čaj je tiež bohatý na vitamín C, preto je výborný aj pri chrípke a prechladnutí.
Vďaka rozpustnej vláknine pektín, ktorá sa nachádza v šupke, veľmi účinne znižuje zlý cholesterol.
Preto by sa jablko nemalo šúpať.
Konzumáciou tohto nápoja tiež posilníte svoje srdce.
Bobkový list pomáha bojovať proti srdcovým chorobám, znižuje stres a krvný tlak.
Štúdia uskutočnená University of Medical Sciences v Iráne zistila, že bobkový list pomáha znižovať množstvo tuku v tele a lieči obličkové kamene.
Tento nápoj je vhodný aj pre diabetikov a ako prevencia proti cukrovke, pretože reguluje hladinu cukru v krvi.
Ďalšou výhodou tohto nápoja je aj to, že spomaľuje starnutie buniek.
Veľmi prospešný je na astmu, zapálené priedušky a tiež zlepšuje funkciu mozgu.
Príprava nápoja
Bobkový list používajte vždy sušený, pretože čerstvé listy môžu byť toxické.
Potrebujeme:
3 bobkové listy
1 jablko
1 l vody
voliteľné: škorica a med
Postup:
Ako prvé si dôkladne umyjeme jablko.
Potom ho rozrežeme na 4 časti a odstránime jadrovník.
Nakrájame na menšie kúsky.
Vodu nalejeme do hrnca a necháme zovrieť.
Potom pridáme bobkový list, škoricu a povaríme 5 minút.
Nakoniec pridáme jablko, odstavíme zo sporáka a necháme pod pokrievkou 10 minút.
Hotový nápoj preceďte cez sitko, pridajte med a pite ráno nalačno, alebo večer pred spaním.
Nikdy však nie dlhšie, ako 2 týždne, potom si musíte dať prestávku.