Napomáhajú tráveniu, obsahujú vitamíny a cenné probiotiká, ktoré by mali súčasťou vyváženej a plnohodnotnej stravy. Okrem toho želatína prospieva kĺbom, chrupavkám a kostiam. Vyskúšajte si aj vy pripraviť super-zdravú sladkosť bez cukru, ktorú môžete bez výčitiek pripraviť pre vás a vašich drahých. Obzvlášť vhodná je táto sladkosť v období užívania antibiotík, kedy je vhodné zvýšiť príjem probiotík.
Potrebujeme:
1 a 1/3 šálky čerstvých malín
1 šálku kefíru
1 šálku studenej vody
2 lyžice želatíny v prášku (v recepte je použitá červená želatína)
¼ lyžičky vanilkového prášku alebo vanilkovej arómy
Štipku mletej škorice
Postup:
Želatínu necháme napučať vo vode.
Maliny preložíme do kastrólika a na malom plameni zahrievame a miešame, kým nezískame konzistenciu omáčky. Maliny je dobré roztlačiť lyžicou, aby bola zmes čo najjemnejšia.
Do zmesi pridáme želatínu s vodou a miešaním rozpustíme. Zmes nesmie byť príliš horúca – stačí miernejšia teplota, aby sa želatína rozpustila.
Zmes odstránime z tepla a primiešame kefír tak, aby sa všetky prísady dobre spojili. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo do silikónových formičiek. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: thenourishedpsychologist