zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Pretlačte cesnak a zmiešajte ho s čerstvou petržlenovou vňaťou: NEUVERÍTE, na čo všetko to pomáha!

Tento recept je cennejší ako zlato!

Objavte osviežujúcu zmes na báze petržlenu a cesnaku.

 

 

Je to skutočná vitamínová bomba na posilnenie imunity!

Tento jednoduchý a účinný recept vám pomôže vyťažiť maximum z výhod týchto dvoch úžasných ingrediencií.

Postupujte podľa odporúčaní z portálu tainele-naturii.

Petržlenovo – cesnaková zmes je skutočným koncentrátom základných vitamínov a živín.

Petržlen je bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B, vitamínu A, vitamínu K, vitamínu E a minerálov ako draslík, vápnik, fosfor, horčík a železo.

 

 

Cesnak je na druhej strane známy svojimi silnými antibakteriálnymi a antioxidačnými vlastnosťami.

Recept na liečivú zmes:

 

 

Ingrediencie:

2 zväzky petržlenovej vňate

 

 

8 strúčikov cesnaku

140 ml olivového oleja

pol citróna

 

 

Postup:

Použite len petržlenovú vňať, bez stonky a nasekajte ju nadrobno alebo použite kuchynský robot.

 

 

Strúčiky cesnaku pretlačíme alebo nasekáme najemno a zmiešame s petržlenovou vňaťou.

Pridajte olej a soľ a dobre premiešajte ingrediencie.

 

 

Zmes petržlenu a cesnaku preložíme do pohára a navrch pridáme olej.

Nádobu pevne uzavrite a uložte do chladničky na 2-3 týždne.

 

 

Výhody petržlenu sú pozoruhodné.

Jeho bohatý obsah vitamínov A a C dáva silný antioxidačný účinok, detoxikuje organizmus, má antialergické, protinádorové a tonizačné vlastnosti pečene.

Petržlen stimuluje činnosť žlčníka, splavuje sekréty, upokojuje hladké svalstvo čriev, žalúdka a priedušiek, posilňuje imunitný systém a regeneruje cievnu stenu.

 

 

Má aj afrodiziakálne účinky, udržuje pružnosť ciev a napomáha správnemu fungovaniu pohlavnej sústavy.

Petržlen nielenže inhibuje zápalové procesy, ale má aj antirachitickú, antiskorbutické, vermifugné a diuretické vlastnosti.

Neutralizuje aj následky otravy tabakom, alkoholom či spracovanými potravinami a obsahuje prchavé oleje s protinádorovým účinkom.

 

 

Konzumovaný surový alebo vo forme nálevov a odvarov je petržlen účinný pri liečbe:

  • opuchov
  • infekcií
  • porúch krvného obehu
  • vysokého krvného tlaku
  • reumatických ochorení
  • nechutenstva
  • plynatosti
  • brušnej koliky
  • bronchiálnej astmy
  • pomáha v boji so zápachom z úst

 

 

Petržlen obsahuje viac železa ako špenát a viac fluoridu ako ktorákoľvek iná potravina, čím pomáha udržiavať silné zuby a kosti.

S vysokým obsahom bielkovín poskytuje zväzok petržlenu viac bielkovín ako 2 vajcia, vďaka čomu je spoľahlivým spojencom v zoštíhlení pása.

Okrem toho pomáha znížiť chuť do jedla.

 

 

Listy a stonky petržlenu pomáhajú neutralizovať a odstraňovať toxíny z tela a sú účinné pri liečbe ochorení pečene, vrátane cirhózy alebo hepatitídy, vďaka svojim antimikrobiálnym a antivírusovým vlastnostiam.

Okrem toho, vďaka svojej vynikajúcej antioxidačnej kapacite, denná konzumácia petržlenovej šťavy trikrát denne, po 20 ml spolu s inými prírodnými šťavami, významne prispieva k liečbe rakoviny.

Čerstvá petržlenová šťava sa môže konzumovať počas cytostatickej liečby, čím pomáha znižovať vedľajšie účinky liekov a ničiť rakovinové bunky.

Veľa zdravia!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie