plny-hrniec_transparent_negativ.png

Len takto pripravujem uhorky už 5 rokov: Recept na TENTO netradičný nálev mám od tety!

Uhorky v tomto náleve sú na mojom stole už roky.

Nakladané uhorky v horčicovej marináde v zime jedáva celá moja rodina.

 

 

Netradičný recept na najchutnejšie domáce nakladané uhorky z portálu smakosze.

Na prípravu pochúťky potrebujeme samozrejme poľné uhorky.

Nesmie chýbať ani jedna netradičná prísada – horčica.

A samozrejme aj správne množstvo vody a korenia.

 

 

Potrebujeme:

(na jeden pohár uhoriek)

3 bobkové listy

4 zrnká nového korenia

5-6 horčičných semienok

nálev

Na nálev:

 

 

1 l vody

250 ml liehového octu

330 g kryštálového cukru

60 g jemnej horčice

60 g soli

 

Postup:

Začneme prípravou nálevu.

Do hrnca s vodou pridáme ocot.

Ďalej pridáme cukor.

 

 

Pridáme horčicu.

Osolíme.

Premiešame, kým sa suroviny nerozpustia a uvaríme.

 

 

Počas varenia občas premiešame – horčica nesmie vytvárať hrudky.

Medzitým ošúpeme uhorky.

Nakrájame ich na štvrtiny.

 

 

Poháre vysterilizujeme.

Do každého pohára vložíme bobkové listy.

Ďalej pridáme nové korenie.

 

 

Potom vložíme horčičné semienka.

Nakoniec vložíme uhorky – musia byť natesno vedľa seba.

Nalejeme teplý nálev a pevne uzavrieme vekom.

 

 

Ako podávať uhorky v horčicovom náleve?

Výrazná zelenina sa hodí k pečenému mäsu a klobásam.

Podávame ako predjedlo alebo súčasť chlebíčkov – budú chutiť fantasticky.

 

 

Môžete ich nakrájať aj na kocky a podávať k večeri namiesto šalátu.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes