plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lekvárové buchty, ktoré vyzerajú ako kvietky a chutia fantasticky: Príprava je veľmi jednoduchá, ak si na pomoc zoberiete nožnice!

Vychutnajte si tieto krásne buchty podľa receptu z youtube. Cesto je ako vatička a chutia fantasticky!

Potrebujeme:

1 pohár teplého mlieka (200 ml)

1 vajce

4 PL kryštálového cukru (60 g)

5 g sušeného droždia

štipku soli

40 ml oleja

345 g hladkej múky

20 g masla

3 – 4 PL marhuľového džemu

Postup:

Do misy si nalejeme teplé mlieko, nasypeme cukor a dobre premiešame. 

Pridáme sušené droždie a necháme 5 minút stáť. 

Potom pridáme olej, vajce si rozdelíme na žĺtok a bielok, a pridáme len bielok.

Postupne zapracujeme múku. 

Primiešame štipku soli a vymiešame dohladka.

Cesto by malo byť vláčne a malo by sa odliepať od stien misy.

Nakoniec zapracujeme do cesta zmäknuté maslo, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme nakysnúť.

 

Cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na 10 približne rovnakých kúskov a vygúľame. 

Zoberieme si pohár so širším dnom, naolejujeme si ho a každú guľku cesta zatlačíme tak, aby nám vznikla jamka na džem. 

Okraj cesta nastrihneme ostrými nožnicami a vytvoríme tak tvar kvietka.

Takto si spracujeme všetky cestové guľky a uložíme ich vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 15 minút podkysnúť. 

Následne do každej jamky pridáme asi lyžicu marhuľového džemu, potrieme vyšľahaným žĺtkom a dáme piecť na 20 minút do prehriatej rúry na 200 °C. 

Hotové buchty posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes