plny-hrniec_transparent_negativ.png

Lahodná torta Karamelka bez varenia karamelu: Ľahko ju pripravíte a je neuveriteľne chutná!

Fantastický dezert na nedeľu – tortu Karamelku milujú malí aj veľkí.

Potrebujeme:

500 g sušeného mlieka

5 lyžíc kakaa

250 g mäkkého masla

250 ml vody

6 lyžíc cukru

400-500 g sušienok

Postup:

Sušené mlieko zmiešame s kakaom a nastrúhaným maslom.

Cukor zmiešame s vodou a preložíme na plameň a zahrievame, ale nevaríme. Keď zmes ochladne vmiešame do sypkých prísad a vymiešame jednotný krém. Krém získa vďaka sušenému mlieka a cukrovému sirupu karamelovú chuť.

Na dno malej zapekacej misy navrstvíme sušienky a zalejeme polovicou krému. Uložíme ďalšie sušienky a zvyšný krém. Nakoniec uložíme posledné sušienky a dáme stuhnúť do chaldničky. Ako polevu použijeme karamelové salko, alebo si uvaríme karamelový puding a zalejeme sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes