Výborný recept na kuracie stehienka pečené v marináde z jogurtu a cesnaku.
Potrebujeme:
10 kusov celej kuracieho stehna
Prísady do omáčky:
4 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička chilli papričky
1,5 lyžičky práškovej červenej papriky
1 lyžička čierneho korenia
soľ (podľa požiadavky možno použiť aj viac alebo menej)
2 polievkové lyžice jogurtu
2 polievkové lyžice majonézy
4 polievkové lyžice olivového oleja alebo oleja
Postup:
Kuracie buchty dôkladne umyte a kožu narežte nožom.
Na marinádu zmiešajte pretlačený cesnak s ostatnými prísadami, zamiešajte s kuracími stehienkami a nechajte aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke. Ideálne by sa stehienka mali nechať marinovať celú noc, aby získali čo najlepšiu chuť.
Preložíme spolu s marinádou na plech a pečieme pri teplote 235 stupňov (s funkciou ventilátor). Pečieme do zlatohneda. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)