plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie mäsko v smotanovej omáčke za 20 minút: Skúste hneď na obed, je to bomba!

Vynikajúci obed z kuracieho mäsa za 20 minút.

Ak vám dochádza fantázia, čo uvariť na obed, nechajte sa inšpirovať.

 

 

Pripravte si toto chutné kuracie mäsko na zelenine a smotanovej omáčke. Jedlo je veľmi lahodné a určite si pochutí celá rodina.

Postupujte podľa receptu z YouTube kanála Vaříme s Kubíčkem.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

olivový alebo rastlinný olej na opekanie

2 cibule

1 červenú a 1 zelenú papriku

soľ

1/2 ČL čierneho mletého korenia

2 ČL mletej červenej papriky

1 ČL oregana

štipku čili papriky

5 strúčikov cesnaku

20 g masla

3 paradajky

200 g tvrdého syra

200 g smotany na varenie (12%)

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

Postup:

Na panvicu si nalejeme olej a dobre ho rozpálime (ale pozor, nesmie sa z neho za žiadnu cenu dymiť).

 

 

Kuracie prsia si prerežeme na polovicu a potom ich nakrájame na menšie kúsky. 

Mäso si osolíme, okoreníme a dochucovadlá zapracujeme rukami do mäsa.

Keď je olej dostatočne horúci, vložíme doňho mäso.

 

 

Orestujeme ho z každej strany do zlatista.

Cibuľu si ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.

Nakrájanú cibuľu pridáme k mäsu.

 

 

Spolu s mäsom ju restujeme asi 5 minút. 

V tejto fáze stiahnite ohrev, aby panvica nebola taká rozpálená.

Zoberieme si papriku, očistíme ju a pokrájame na kocky.

 

 

Farba papriky nemá zásadný vplyv na chuť jedla, ale jedlo vyzerá krajšie na tanieri.

Papriku pridáme k mäsu a restujeme ďalších 5 minút. 

Osolíme podľa chuti, pridáme pol lyžičky čierneho korenia, oregano, čili a sladkú červenú papriku.

 

 

Premiešame, potom pridáme prelisovaný cesnak a pokrájané paradajky.

Nakoniec ešte pridáme maslo, všetko premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 8 minút. 

Po uplynutí tejto doby nalejeme smotanu na varenie a pridáme nastrúhaný syr.

 

 

Teraz jedlo povarte ešte 4 minúty, aby sa syr roztopil a smotana trochu prevarila.

Na záver nasypeme bylinky, tentokrát pridáme sušenú petržlenovú vňať.

Prevaríme poslednú minútu, odstavíme a môžeme servírovať napríklad s ryžou, varenými zemiakmi, či hranolkami.

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes