plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nový NEPEČENÝ dezert, ktorý sa topí v ústach! Recept za 10 minút!

Lahôdka za 10 minút, žiadna rúra a žiadna želatína!

Čokoládová roláda s krémovou plnkou je jednoduché a chutné dezertné jedlo, ktoré sa dá pripraviť bez rúry.

 

 

Táto nepečená čokoládová roláda je skvelým dezertom na akúkoľvek bežnú či špeciálnu príležitosť.

Fantastický recept na krémovú roládou s čokoládovou polevou z youtube kanála Magische Desserts.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

štipku soli

1-2 ČL vanilkového cukru

1,5 PL kryštálového cukru (35-40 g)

 

 

300 ml mlieka

150 g hladkej múky (5 PL) alebo 120 g ryžovej múky

45 g kakaa (3 PL)

100 ml vriacej vody

45 ml rastlinného oleja

Na krém:

100 g hrozienok

 

 

250 g tvarohu alebo smotanového syra

150 g vareného kondenzovaného mlieka

Na polevu:

60 g arašidov

90 g mliečnej čokolády

100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli.

Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor.

 

 

Metličkou dôkladne vymiešame.

Po častiach prilievame mlieko a miešame.

Cez sitko preosejeme múku s kakaom.

 

 

Premiešame a počas miešania pridáme mlieko.

Potom počas miešania pridáme vodu a olej.

Panvicu vymastíme olejom a upečieme palacinky.

 

 

Palacinky necháme vychladnúť.

Hrozienka zalejeme teplou vodou.

Premiešame a necháme odstáť dve minúty.

 

 

Na stôl položíme alobal a naukladáme naň palacinky cez seba (voď video).

Do samostatnej misky pridáme tvaroh.

Pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Všetky palacinky potrieme tvarohovým krémom.

Zahneme okraje.

Zrolujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 4 hodiny do chladničky, kým krém nestuhne.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme roládu z alobalu a položíme na tanier s mriežkou.

Do menšej misky nalámeme čokoládu.

Nalejeme smotanu a zamiešame.

 

 

Čokoládu roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

Na tvrdej podložke nasekáme arašidy a pridáme ich do čokoládovej polevy.

Polevu premiešame a nanesieme na roládu.

 

 

Necháme 30 minút stuhnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes