Koláč nenáročný na prípravu, ktorý každého ohromí.
Mimoriadne chutná kombinácia kondenzovaného mlieka a broskyne.
Výborný recept z youtube kanála Amo Receitas na jemný broskyňový koláč.
Potrebujeme:
350 g hladkej múky
160 g kryštálového cukru
3 vajcia
150 ml rastlinného oleja
250 ml mlieka
1 PL prášku do pečiva
1 ČL vanilkového cukru
395 g kondenzovaného mlieka
450 g broskýň
maslo
Postup:
Do veľkej misy pridáme vajcia.
Metličkou ich rozšľaháme.
Pridáme cukor a dobre vyšľaháme.
Ďalej nalejeme olej a mlieko.
Opäť poriadne vymiešame.
Do zmesi preosejeme múku.
Spolu zmiešame.
Nakoniec pridáme prášok do pečiva, vanilkový cukor.
Jemne premiešame.
Formu na pečenie potrieme mäkkým maslo.
Na spodok plechu naukladáme nakrájané broskyne.
Zalejeme ich kondenzovaným mliekom.
Na kondenzované mlieko nanesieme cesto.
A rovnomerne ho zarovnáme.
Koláč vložíme piecť do predhriatej rúry.
Pečieme 45 minút pri teplote 200°C.
Počkáme, kým koláč vychladne a môžeme ho servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: