Pri tomto dezerte si príde na svoje každý maškrtník, ktorý miluje krémeše a karamel. Vynikajúci karamelový krémeš podľa receptu z facebooku..
Potrebujeme:
Na cesto:
250 g hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
100 g práškového cukru
50 g masla
1 PL medu
2 vajcia
trochu mlieka
Na vanilkový krém:
1/2 l mlieka
200 ml vody
2 pudingové prášky s vanilkovou príchuťou
2 PL cukru
2 PL hladkej múky
2 balíčky vanilkového cukru
200 g práškového cukru
250 g masla
Na karamelový krém:
6 PL kryštálového cukru
10 ml smotany na šľahanie
1/2 šľahačkovej smotany
Navrch:
120 g práškového cukru
2 balíčky karamelového pudingového prášku
2 PL oleja
3 PL horúcej vody
Postup:
Ako prvé si vypracujeme cesto, ktoré je veľmi jednoduché.
Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme na kompaktné cesto a rozvaľkáme na dva pláty.
Upečieme v predhriatej rúre pri cca 180 °C a keďže bude hotové veľmi rýchlo, pre istotu ho kontrolujeme.
Vanilkový krém si pripravíme tak, že si najskôr zmiešame všetky suché prísady a v hrnci zmiešame vodu s mliekom.
Dáme variť, za stáleho miešania nasypeme suchú zmes a uvaríme krém.
Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a nakoniec do krému zašľaháme maslo izbovej teploty.
Karamelový krém si pripravíme tak, že do hrnca s hrubším dnom nasypeme cukor.
Rozpustíme ho a zalejeme 10 ml vody.
Za stáleho miešania uvaríme karamel.
Necháme trochu vychladnúť a potom vyšľaháme spolu so šľahačkovou smotanou.
Na jeden z plátov natrieme vanilkový krém, na to rovnomerne navrstvíme karamelový krém a prikryjeme druhým plátom.
Polevu si pripravíme zmiešaním krupicového cukru s karamelovým pudingom, horúcou vodou a olejom.
Za stáleho miešania všetko roztopíme a zmiešame v hrnci a rovnomerne navrstvíme na vrchný plát.
Krémeš odložíme na noc do chladničky a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Potom stačí už len nakrájať a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!