Karfiol patrí medzi vďačnú zeleninu a pripravíte z neho polievky, aj hlavné jedlo.
Tento recept inšpirovaný postupom z youtube sme si upravili podľa seba a vzniklo z toho chutné zdravé jedlo.
Ktoré si môžete bez výčitiek dopriať aj počas redukčnej diéty!
Potrebujeme:
1,5 l vody
100 ml octu
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
3 strúčiky cesnaku
700 g karfiolu
olivový olej
petržlen
Postup:
Karfiol si umyjeme a rozdelíme na ružičky.
Ak sú väčšie, rozkrojíme ich na menšie.
Ružičky karfiolu vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme ocot.
Uvaríme asi 8 minút.
Dajte pozor, aby nebol prevarený, radšej môže byť menej uvarený.
Následne ho zalejeme studenou vodou.
Osušíme papierovými vreckovkami.
Opečieme na troche oleja dozlatista.
Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, bylinky a nasekaný petržlen podľa chuti.
Odložíme ho na hodinu do chladničky a je hotový!
TIP:
Ak chcete karfiol pripravovať radšej v rúre, plech si pokryte papierom na pečenie.
Najskôr ho posypte soľou, koreninami a bylinkami, pokvapkajte trochou oleja a upečte.
Prajeme dobrú chuť!
Tajomstvom prípravy dokonalého karfiolu je práve to, že ho nesmiete príliš uvariť.
Aby si zachoval lahodnú chuť a chrumkal.
Na tento účel pomôže práve ocot so studenou vodou.
Toto jedlo má nízku kalorickú hodnotu a preto je vhodné aj pri redukčnej diéte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: